Bejelentkezs, regisztrci

Frum, vendgknyv


#611 imp 2015-02-28 09:02:57

-vlasz imp zenetre #606-

 Elssorban visszautasítom a vádaskodásaitokat. Nem megyek bele a hozzászólásokban lév ellentmondások tételes kifejtésébe, de bármikor nyitott vagyok arra, hogy telefonon is beszéljünk hárman vagy többen errl a kérdésrl.  A láthatóan profi hozzáállásotokkal , ne felejtsük el, hogy van lehetség a T csoportban is indulni, ahol sokkal jobb idket lehet elérni mondjuk pl. a slick gumik használatával. 

KovácsA - sajnos nem tudom, hogy ez a név kit takar, de kérlek ne feledd, hogy én is széria autóval Yokóval és felmelegített gumival a murván mentem a rajthoz Visontán. Mégegyszer elolvashatod a lenti hozzászólásomban, hogy az els versenyig nem kerül új gumi a listára.

Egy higgadtabb megközelítés sokat segítene.

 

 

#610 Szroli 2015-02-28 00:04:27

Kedves Mindenki!

Jelenlegi állapot szerint, úgy néz ki, hogy idén nem lesz MX5 kategória. Az "utcai autók versenyeztetése" alapgondolatú Amatr Szlalom Bajnokságban, biztonsági okból nem férnek be a közúti forgalomra alkalmas Mazda MX5 autók. MNASZ új elírása alapján, csak bukócsvel ellátott autóval tudnánk nevezni (amely miatt például a verseny után a közúton a rendr be tudná vonni a forgalmit)! Biztonság nagyon fontos, ezért nem is akarom ezt tovább ragozni!

Nagyon vártuk az idei szezont és nagyon sajnáljuk, hogy a szabályváltozás miatt a tavaly megtapasztalt amatr autóversenyzés fergeteges örömét, idén nem tudjuk veletek élvezni.

Kicsit még bizakodva remélem, hogy egyszer még találkozunk és nem csak a lelátóról nézhetjük a versenyeket!

Versenyzknek és Szervezknek is sikeres és örömteli szezont kívánok!

Üdvözlettel:
Szijártó Roland

#609 papcsaba 2015-02-27 22:19:29

Gumimelegit paplan szett eladó!  Kb 550 mm átmérig,10" szélességig felrakható.A szett tartalmaz 4db paplant,4db oldaltakarót. 80.000ft/szett  06-30/688-9648

#608 Sje 2015-02-27 20:26:42

-vlasz imp zenetre #606-

 Tipikus. Átgondolatlan, elbénázott, hozzánemért mentaitás.

Odáig eljutottunk, hogy átvettük a gumiszabályt, de odáig nem, hogy egy KTM X-bow és egy Lotus Elise-t külön kategorizáljuk. Így önmagában semmi értelme az egésznek.

Béla! Szerinted, ha az utcán futó autó odaáll egy Lotus mellé, mit ér el? Én eddig azt hittem, hogy te egy hozzáért, mszaki ember vagy. (Külföldön megpróbálták kiszrni ezt, mi pedig jól elbasztuk.)

És amit KovácsA írt, pontosan ezt írtam le pár oldallal ezeltt, imádom amikor igazam van, a sok hülye meg bambán néz: Eddig 5.000-6.000 Ft-os darabáron vettem félig kopott R888-akat most pedig vehetek 30.000-40.000 Ft-os új nyárigumikat, ha nem akarok sokkal szarabbul menni, csak icsit szarabbul. MAGYAR ÁRCSÖKKENTÉS :D Visszafele fejlesztés az egyenlség nevében. Ugyan már!

#607 KovcsA 2015-02-27 19:57:33

 Tisztelt Béla!

Köszönöm a mellébeszélést, bár sok értelme nincs. Számomra teljesen világos, hogy egyes versenyzk célja, hogy olyan utcai sport autókat mint például a Lotus Elise, kiszorítsuk az abszolút els ötbl. A tavalyi év bebizonyította, hogy egy utcai Lotus sportautóval esetlegesen bele lehet szólni az abszolút pontversenybe. Nyilván, ha levetetjük a jobb minségü abroncsokat (megjegyezném, hogy a szalonban ilyen abronscokkal kerülnek eladásra), akkor kicsúsznak valószínleg az abszolút pontversenybl, ezzel kedvezve több épített kategóriában versenyz versenyznek.

És felesleges is mentegetzni, hiszen az, hogy egyes versenyzk véleménye számít, másoké nem, tökéletesen látszik illetve érzdik mind itt a fórumon, mind pedig bebizonyosodott a tavalyi év versenyei során, gondolok itt például az utolsó versenyen megfigyelhet parkoltatásra, ahol is két versenyz aszfalton melegíthette a gumijait a rajthoz közel, másoknak forró felmelegített gumikkal kellett murvás úton a rajthoz fáradni. 

Végezetül a gumi listára szeretnék pontot tenni, kiszemeltem egy Toyo és egy Federal márkájú gumit, egyik sincs rajta a listán, de mivel önök önkéntesen mszaki tartalom nélkül helyeznek egyes gumikat a listára, félek, hogy kidobok 200.000 Ft-ot új gumikra, majd önök jelzik az els versenyen, hogy elnézést, de ezt kihagytuk. És az, hogy önökkel ezeket elzetesen megbeszéljem az elbb említett versenyzi kivételezés miatt nem lehetséges, hiszen, ha sikerült találnom egy oylan gumit, ami véleményem szerint a legversenyképesebb, ami hosszú idk tapasztalata és keresgélésének eredménye, ezt a kedves rendez bizottság, miután rákérdezek átadja a többi versenyznek is. Viszont számomra teljesen egyértelm, hogyha más találja meg a legmegfelelbb gumit, kedves Béla nem fog e-mailben értesíteni róla.

#606 imp 2015-02-27 16:36:23

 KovácsA , Söje

Mivel a lista alján szerepel, hogy módosítás lehetséges, így a lista sosem végleges. Azt azért mondhatom, hogy az els versenyig ez nem változik. A szándék is világos: az utcán futóm autó minden változtatás nélkül odaálhasson eséllyel a széria kategória rajtjához. A szofisztikált gumiverseny megszüntetése mindenkinek kiegyenlítettebbé és olcsóbbá teszi a versenyzést. Voltak akik elöl hátul eltér keverék gumit használtak, amit megértek és célszer is, de ugye nem széria utcai jellemz. Ezzel a nemzetközi irányhoz is közelítünk.

Ugyanakkor ha év közben a Yokohama kijön a mondjuk A050R gumijával, akkor az nyilván felkerül a listára. Persze a Michelin Pilot Sport Cup mellet a CUP+ és a Cup2 is a Cup egyik változata tehát tilos. Én azt hiszem mindenki érti a szándékot és egy emai segítségével, vagy egy telefonnal elkerülheti a kellemetlen helyzeteket. Le sem írom, hogy mi nem volt cél és nem is érdemes mást mögé gondolni.

Béla

#605 TrackRacing 2015-02-25 12:32:03

Még szezon eltt: 4 db Advan slick 250/650 R18, 4 db Dunlop 245/650 R18 / újszer 99%-os/ és 2 db Hankook 215/615 R17 slickek eladók.

Emailben: t-unit@freemail.hu

 

 

#604 Sje 2015-02-25 12:02:26

Engem is érdekelne, hogy a mostani gumilista mikor kerül véglegesítésre, hiszen mivel eddig olyan gumikkal mentem, ami most a tiltólistára került, vennem kell új gumikat, és bízok benne hogy nem a verseny eltti héten kell azon izgulnom hogy találok e gumit, és miután megrendelem idben megjön-e. Nyilván amíg nem végleges a lista addig nem merek rendelni, hátha rákerül a kiszemelt gumifajta.

#603 KovcsA 2015-02-24 16:17:27

Kicsit félreértettük egymást.

Tehát ha jól értemezem, azok az abroncsok közül, melyeket az elmúlt években már gyártotak (tehát nem idén jöttek ki) a listán szereplk kivételével, használhatjuk mindet. Ugye?

Gondolok itt az olyan eshetségekre, hogy nem az els versenyen fognak tájékoztatni, hogy elnézést ugyan az ön abroncsai nincsenek a listán, de sajnos nem engedhetjük meg hogy a szériában induljon....

#602 hegcsi 2015-02-24 09:30:14

-vlasz KovcsA zenetre #601-

 A listáról nem fog lekerülni gumitipus, hogy ezt mostantól mégis lehet. Nyilván a lista bvíülésére gondoltunk azzal, hogy változhat. Hiszen év közben is kijöhet egy gyártó egy olyan mintázatú gumival, amit fel kell vennünk a listára az egyenl esélyek miatt.