Dokumentumok

( PDF, DOC formátumban letölthetők )


 • MSzB alapkiírás 2020,
 • Versenynaptár 2020,
 • Aktuális versenykiírás,
 • Supplementary Regulation,
 • Nevezési lista / Entry list,
 • MSzB ponttáblázat 2020,
 • FIA CEZ ponttáblázat 2020,
 • Licenckérő lap,
 • Versenyzői jelentkezési lap,
 • Napi licence kérő lap,
 • CEZ Entry Form,
 • FIA CEZ kiírás (En),
 • FIA CEZ kiírás (Hu),
 • FIA CEZ Calendar (En),
 • FIA CEZ SPC technikai szabályzat,
 
Neomedical Bt.
www.duen.hu

Bejelentkezés, regisztráció

Fórum, vendégkönyv


#610 Szroli 2015-02-28 00:04:27

Kedves Mindenki!

Jelenlegi állapot szerint, úgy néz ki, hogy idén nem lesz MX5 kategória. Az "utcai autók versenyeztetése" alapgondolatú Amatőr Szlalom Bajnokságban, biztonsági okból nem férnek be a közúti forgalomra alkalmas Mazda MX5 autók. MNASZ új előírása alapján, csak bukócsővel ellátott autóval tudnánk nevezni (amely miatt például a verseny után a közúton a rendőr be tudná vonni a forgalmit)! Biztonság nagyon fontos, ezért nem is akarom ezt tovább ragozni!

Nagyon vártuk az idei szezont és nagyon sajnáljuk, hogy a szabályváltozás miatt a tavaly megtapasztalt amatőr autóversenyzés fergeteges örömét, idén nem tudjuk veletek élvezni.

Kicsit még bizakodva remélem, hogy egyszer még találkozunk és nem csak a lelátóról nézhetjük a versenyeket!

Versenyzőknek és Szervezőknek is sikeres és örömteli szezont kívánok!

Üdvözlettel:
Szijártó Roland

#609 papcsaba 2015-02-27 22:19:29

Gumimelegitő paplan szett eladó!  Kb 550 mm átmérőig,10" szélességig felrakható.A szett tartalmaz 4db paplant,4db oldaltakarót. 80.000ft/szett  06-30/688-9648

#608 Söje 2015-02-27 20:26:42

-válasz imp üzenetére #606-

 Tipikus. Átgondolatlan, elbénázott, hozzánemértő mentaitás.

Odáig eljutottunk, hogy átvettük a gumiszabályt, de odáig nem, hogy egy KTM X-bow és egy Lotus Elise-t külön kategorizáljuk. Így önmagában semmi értelme az egésznek.

Béla! Szerinted, ha az utcán futó autó odaáll egy Lotus mellé, mit ér el? Én eddig azt hittem, hogy te egy hozzáértő, műszaki ember vagy. (Külföldön megpróbálták kiszűrni ezt, mi pedig jól elbasztuk.)

És amit KovácsA írt, pontosan ezt írtam le pár oldallal ezelőtt, imádom amikor igazam van, a sok hülye meg bambán néz: Eddig 5.000-6.000 Ft-os darabáron vettem félig kopott R888-akat most pedig vehetek 30.000-40.000 Ft-os új nyárigumikat, ha nem akarok sokkal szarabbul menni, csak icsit szarabbul. MAGYAR ÁRCSÖKKENTÉS :D Visszafele fejlesztés az egyenlőség nevében. Ugyan már!

#607 KovácsA 2015-02-27 19:57:33

 Tisztelt Béla!

Köszönöm a mellébeszélést, bár sok értelme nincs. Számomra teljesen világos, hogy egyes versenyzők célja, hogy olyan utcai sport autókat mint például a Lotus Elise, kiszorítsuk az abszolút első ötből. A tavalyi év bebizonyította, hogy egy utcai Lotus sportautóval esetlegesen bele lehet szólni az abszolút pontversenybe. Nyilván, ha levetetjük a jobb minőségü abroncsokat (megjegyezném, hogy a szalonban ilyen abronscokkal kerülnek eladásra), akkor kicsúsznak valószínűleg az abszolút pontversenyből, ezzel kedvezve több épített kategóriában versenyző versenyzőnek.

És felesleges is mentegetőzni, hiszen az, hogy egyes versenyzők véleménye számít, másoké nem, tökéletesen látszik illetve érződik mind itt a fórumon, mind pedig bebizonyosodott a tavalyi év versenyei során, gondolok itt például az utolsó versenyen megfigyelhető parkoltatásra, ahol is két versenyző aszfalton melegíthette a gumijait a rajthoz közel, másoknak forró felmelegített gumikkal kellett murvás úton a rajthoz fáradni. 

Végezetül a gumi listára szeretnék pontot tenni, kiszemeltem egy Toyo és egy Federal márkájú gumit, egyik sincs rajta a listán, de mivel önök önkéntesen műszaki tartalom nélkül helyeznek egyes gumikat a listára, félek, hogy kidobok 200.000 Ft-ot új gumikra, majd önök jelzik az első versenyen, hogy elnézést, de ezt kihagytuk. És az, hogy önökkel ezeket előzetesen megbeszéljem az előbb említett versenyzői kivételezés miatt nem lehetséges, hiszen, ha sikerült találnom egy oylan gumit, ami véleményem szerint a legversenyképesebb, ami hosszú idők tapasztalata és keresgélésének eredménye, ezt a kedves rendező bizottság, miután rákérdezek átadja a többi versenyzőnek is. Viszont számomra teljesen egyértelmű, hogyha más találja meg a legmegfelelőbb gumit, kedves Béla nem fog e-mailben értesíteni róla.

#606 imp 2015-02-27 16:36:23

 KovácsA , Söje

Mivel a lista alján szerepel, hogy módosítás lehetséges, így a lista sosem végleges. Azt azért mondhatom, hogy az első versenyig ez nem változik. A szándék is világos: az utcán futóm autó minden változtatás nélkül odaálhasson eséllyel a széria kategória rajtjához. A szofisztikált gumiverseny megszüntetése mindenkinek kiegyenlítettebbé és olcsóbbá teszi a versenyzést. Voltak akik elöl hátul eltérő keverékű gumit használtak, amit megértek és célszerű is, de ugye nem széria utcai jellemző. Ezzel a nemzetközi irányhoz is közelítünk.

Ugyanakkor ha év közben a Yokohama kijön a mondjuk A050R gumijával, akkor az nyilván felkerül a listára. Persze a Michelin Pilot Sport Cup mellet a CUP+ és a Cup2 is a Cup egyik változata tehát tilos. Én azt hiszem mindenki érti a szándékot és egy emai segítségével, vagy egy telefonnal elkerülheti a kellemetlen helyzeteket. Le sem írom, hogy mi nem volt cél és nem is érdemes mást mögé gondolni.

Béla

#605 TrackRacing 2015-02-25 12:32:03

Még szezon előtt: 4 db Advan slick 250/650 R18, 4 db Dunlop 245/650 R18 / újszerű 99%-os/ és 2 db Hankook 215/615 R17 slickek eladók.

Emailben: t-unit@freemail.hu

 

 

#604 Söje 2015-02-25 12:02:26

Engem is érdekelne, hogy a mostani gumilista mikor kerül véglegesítésre, hiszen mivel eddig olyan gumikkal mentem, ami most a tiltólistára került, vennem kell új gumikat, és bízok benne hogy nem a verseny előtti héten kell azon izgulnom hogy találok e gumit, és miután megrendelem időben megjön-e. Nyilván amíg nem végleges a lista addig nem merek rendelni, hátha rákerül a kiszemelt gumifajta.

#603 KovácsA 2015-02-24 16:17:27

Kicsit félreértettük egymást.

Tehát ha jól értemezem, azok az abroncsok közül, melyeket az elmúlt években már gyártotak (tehát nem idén jöttek ki) a listán szereplők kivételével, használhatjuk mindet. Ugye?

Gondolok itt az olyan eshetőségekre, hogy nem az első versenyen fognak tájékoztatni, hogy elnézést ugyan az ön abroncsai nincsenek a listán, de sajnos nem engedhetjük meg hogy a szériában induljon....

#602 hegcsi 2015-02-24 09:30:14

-válasz KovácsA üzenetére #601-

 A listáról nem fog lekerülni gumitipus, hogy ezt mostantól mégis lehet. Nyilván a lista bővíülésére gondoltunk azzal, hogy változhat. Hiszen év közben is kijöhet egy gyártó egy olyan mintázatú gumival, amit fel kell vennünk a listára az egyenlő esélyek miatt.

#601 KovácsA 2015-02-24 07:52:21

 Tisztelt Rendezőség!

A weboldalra feltöltött gumi tilsólista utolsó soraiban ,, A változtatás jogát fenntartjuk!" sor, meddig érvényes? Nyugtassanak meg, hogy lesz legalább egy egész hónap az első futam előtt, amire már fix kiírás lesz. Elég faramucinak gondolom, hogyha esetleg nem lenne fix a kiírás, és év közben kerülne módosításra, bízom benne hogy ez nem így lesz.