Dokumentumok

( PDF, DOC formátumban letölthetők )


 • MSzB alapkiírás 2020,
 • Versenynaptár 2020,
 • Aktuális versenykiírás,
 • Supplementary Regulation,
 • Nevezési lista / Entry list,
 • MSzB ponttáblázat 2020,
 • FIA CEZ ponttáblázat 2020,
 • Licenckérő lap,
 • Versenyzői jelentkezési lap,
 • Napi licence kérő lap,
 • CEZ Entry Form,
 • FIA CEZ kiírás (En),
 • FIA CEZ kiírás (Hu),
 • FIA CEZ Calendar (En),
 • FIA CEZ SPC technikai szabályzat,
 
Neomedical Bt.
www.duen.hu

Bejelentkezés, regisztráció

Fórum, vendégkönyv


#711 hegcsi 2017-01-28 07:21:56

-válasz Söje üzenetére #709-

 Kedves Sok Versenyző Söje

Örülök neki, hogy a 2015 szeptemberi nyílt szakági ülés óta újra jelentkeztél!

- Azt gondoltam, hogy akkor megbeszéltük ’utcai slick’ elnevezést mindenkivel.

- Egyik éves alapszabályban vagy versenykiírásban sem olvashatsz „amatőr licence” meghatározást. Ellenben Nemzeti licence, napi licence, MSzB versenyzői regisztrációs kártyáról találhatsz leírást.

- Én szeretek nyugodtan aludni! Éppen ezért nem vagyok híve a nyílt nap, baleset megelőzési nap, vevőtalálkozók mögé bújtatott eseményeknek. Mert amíg nincs baj, addig nincs baj! Ezt te is tudod! Úgy gondolom, hogy fontos a versenyek számára, hogy MNASz színekben fusson! Ha mindenkinek fontos lenne, akkor fel sem merülne ez a kérdés!

A példákat, ha nézzük:

- 2015-ben 1000 Ft-ot emelkedett a nevezési díj. Igazad van.

- Mi soha nem állítottuk, hogy feltaláltuk a meleg vizet! A gumiszabályt a DSZK-ban láttuk alkalmazni először. Azt a visszajelzést kaptuk, hogy igazságosan működik. Átvettük – kár volt. (Ausztriában még most is működik).

- 2015-ben a két utolsó versenyen élvezhettük a társaságodat. Valószínűleg ez is az oka, hogy nem kaptad meg a kártyádat. Nem mentség, csak tény.

- 2016-ra NEM emelkedett a nevezési díj és a licence díj. A belépős versenyeken a versenyzőknek mérsékeltebb nevezési díj van. A hungaroring egyik versenyén sem engedi a szervizúton történő versenynézést.

- Örüljünk neki, hogy csak 2017-re jutottunk el oda, hogy licencet KELL váltani - részlegesen. Nem kevés munkánk, lobbink van/volt abban, hogy ezt nem vezették be már korábban, minden kategóriára. Mindig próbáltuk a fokozatosság elvét alkalmazni: ajánlott a lejárt homológ, tűzálló ruha használata, ajánlott a bukócső használata. Most a P csoportnak kötelező. Jövőre bővül ez a kör.

Na és a legfontosabb kérdés (hiszen csak itt kérted a válaszadást):

Minden országban, a „helyi MNASz-nek” van joga licenceket kiadni. Így ezek díjai is őket illeti.

Köszönöm!

HCs

#710 hunya 2017-01-26 14:46:04

Söjének sokmindenben igaza van. De szerintem a piac el fogja ezt dönteni. Ha nem tetszik a szabály elmegyek FRT-re. Vagy Dunántúli szlalomra.

Meglátjuk hány nevező lesz. Ettől függetlenül nyilván kell az érdekképviselet a versenyzők részéről, de van ennek fóruma. Akár az év vége is, ahol mi mint Mx-5 klub elég sok mindent meg tudtunk beszélni a szakágvezetővel.

#709 Söje 2017-01-26 00:11:20

Szomorú szemmel olvasom a főoldalon az idei lejtmenet leírását!

1. képzavar:
Pár éve feltaláltuk az utcai slick fogalmát, mikor is a ,,slick" (jelentése: sima) jelzőt az utcai, mintával rendelkező: tehát nem sima aroncsokra használtuk.

2. képzavar:
Tavaly és az idén az Amatőr License fogalmát sikerült a kedves vezetőségnek feltalálni.
Az "amateur" (jelentése: nem hivatásos, műkedvelő, valamivel csak kedvtelésből foglalkozó) szó együttes használata a  ,,license" (jelentése: hivatásos, engedéllyel rendelkező) szóval, nem csak egy nyelvtantanár számára érthetetlen, hanem valószínűleg az összes versenyzőtársamnak.

Ha jól értem, illetve egyáltalán nem értem, engedélyt kell hogy kérjek és persze kapjak arra, hogy valamihez ne értsek, tehát hogy amatőr legyek.

Félretéve a képzavarokat, ez csak az anyagiakról szól? Az MNASZ-é a ,,license" ára vagy a tiéd Csabi? Ez egy fontos kérdés, kérlek válaszolj rá!
Fontos a verseny számára, hogy MNASZ színekben fusson? Nem lehetne Ez is Nyíltnap, Balesetmegelőzési Nap, stb...? Csakhogy a pénzünkért, többet kaphassunk? Mert a díjak emelkednek, amit pedig kapunk egyre jobban csökken. Pár példa:
 

-2015-re az emelkedő nevezési díj mellett kaptunk egy gumitiltást, amivel körülbelül engem és 20 versenyzőtáramat zártak ki a kategóriánkból.
-2015-ben váltottam éves licenset, hogy amatőr lehessek, a pénzt befizettem, a kártyát sohasem kaptam meg. 
-2016-ra a nevezési díj emelkedett, a license ára is komoly összeg, a hungaroringen még 2.000 Ft belépőt is szedtek, és amikor versenyt szerettünk volna NÉZNI, nem engedték, mondván tiltják a szabályok! Nem nézhettük! Persze Ágó Béla szerencsére nézhette, ő bemehetett autóval, rá nem vonatkoztak a veszélyek!
-2017-re eljutottunk oda, hogy különböző kategóriáknak különböző license-t kell váltaniuk! Szerintetek ez etikus dolog, ez egyenlő? Egyes kategóriáknak kell lejárt homológ felszerelés, másoknak nem?

Csabi, ha az a terv, hogy egyre kevesebb nevező legyen a futamokon, valószínűleg ez a jó út! Mi megértjük, hogy a P kategória járművei veszélyesebbek lehetnek, de ne feledjük, hogy V.Gy. Fiat 128 autóját azért soroltátok a P kategóriába, mert műanyag felszegecselhető sárvédőív toldatok voltak rajta. Ezért idén tűzálló overált kell hogy viseljen! LOGIKUS! 6 versenyző license díját felemelitek a többi versenyző díjának a 2,5 szeresére, szintén a felcsavarozható műanyag ívek miatt?

Kell nekünk az MNASZ? Biztosan? Sokan nem mernek írni, de bízok benne, hogy pontosan tudod, hogy elég sokan zúgolódnak, szervezkednek. Ezt a levelet nem a saját nevemben írom, de tökéletesen egyetértek vele!
Üdv.: Sok versenyző

#708 hegcsi 2017-01-19 12:28:45

-válasz hegcsi üzenetére #707-

 Az EVO2-es alapkiírás, csak az nincs ide feltöltve! Még mielőtt valaki szóvá teszi! 

#707 hegcsi 2017-01-19 12:27:03

-válasz hunya üzenetére #706-

 Hi Mindenki

A Slalom Race Card ugyanaz, mint a versenyzői kártya, csak a határon kívüliek vehetik ezt igénybe, pl: Pretyekár Andrej (Bocs). Egyébként az alapkiírás ezt szabályozza a licencek között már tavaly óta! Tehát nyugodtan szundikálhatsz az első "bolondos" futamig! :-)

Hegcsi

#706 hunya 2017-01-18 10:13:18

 Szia Csabi!

Köszi a naptárat, reméljük lesz 8. verseny is!

Kérdésem, hogy mi at a slalom race card és az kinek kell, vagy kinek jó?

Lehet e nélkül nyugodtan aludni? :-)

Dobsz róla valami infót?

 

Köszi!


G.

#705 czangi 2017-01-04 14:01:09

 Tisztelt Hegcsi!
Lehet már valamit tudni az idei évi naptárról?

Kb mikor lesz az első verseny? Hány verseny lesz?
Köszönöm

Czang Balázs

#704 dicsatibor 2016-12-22 21:47:53

 http://rvo.hu/wp-content/uploads/2016/12/mnasz_2017_elozetes_tajekoztato_naptar_20161221.pdf

#703 hegcsi 2016-10-20 22:41:24

-válasz Hunya üzenetére #702-

 Akkor lesz akkor...

#702 Hunya 2016-10-17 17:32:38

 Kakucson lesz örömautozas a vegen? Par mx biztosan jelentkezne ra...