Dokumentumok

( PDF, DOC formátumban letölthetők )


 
Neomedical Bt.
www.duen.hu

Bejelentkezés, regisztráció

Fórum, vendégkönyv


#899 Szody_Zsolt 2019-04-10 18:10:48

 Sziasztok!

A hétvégi futam szerintem is jó volt, köszönjük! 

Fefa, abszolut rendben lenne ez a kamera kérdés. Nálunk (szerintem mindenki tudja is) az összes körünk kívül-belül fel van véve, plusz sorozatfotók is. Ez magunknak van évtizedek :) óta, szóval nem kötelező követni, mert ember és energiaigényes, de többször hasznos volt a bólya/pálya probléma tisztázására is. Tavaly sajnos nem volt hátranéző kameránk a teljesen átláthatatlan Nagyatádon...rá is faragtam :(. A következőre vettem egy 10.000 Ft-os darabot. 

Érdemes olyant választani, ami 2 lencsés, azaz előre is, mert érkezhet az ember olyan bólyához, ami már fekszik, vagy levert labdája van és sajnos az is be tud kerülni a mi hibánknak. Nekem pont volt ilyen korábban és képfelvétel megnézése után okézták a dolgot.

A kötelező felvétel? Igen, ez is tetszik. Akkor gondolom a rajt előtti sportbíró indítaná el a készüléket, mert én bekötve, koncentrálva már nem kavarásznék a tetőn vagy a hátsó szárnyon, hogy még a rajtom is lekéssem.

Szóval jó ötlet, ki kell találni a menetét.

 

#898 Fefa 2019-04-08 19:46:53

A hétvégi futammal kapcsolatban,szeretnék megosztani valamit.

Első sorban,köszönet a rendezőknek,mint mindig most is jó versenyt hoztak össze,csak igy tovább!

Úgy gondolom,egy fórum,ha már van,arra való,hogy bárki leírja amit szeretne,személy szerint én épító jelleggel,írok ide,csak a dolgok jobbá tétele a célom,semmi egyéb rossz szándék nem vezérel.a nyílvánosság mindig jó lehet,sokan vannak akik nem mernek megszólalni,pedig biztos lenne kérdésük,akár problémájuk,észrevételük.Azt gondolom,vállalni kell mindent ami le van írva,az ott is marad,nem vész el,bár mikor visszanézhető.

Szeretném leírni a velünk történt dolgot,eseményt,ami így egy nappal késöbb került csak a látókörünkbe,ezért is most szeretném leírni.

Semmi vádaskodás,vagy rossz szándék nem vezérel,egyszerűen jó lenne ha ezt más is olvasná.

Egyszerű a dolog,ketten megyünk a kis kék Marutinkkal,és a amikor a versenyző társam megy (Vödrös Rita)én ülök mellette.

A második futam során kicsit sok volt a célegyenes végén a tempó,és sikerült Ritának két bólyát döntenie,majd a következő kaput már későn vette észre,így mellette ment el.

Ez egyértelmű pálya tévesztés,ezt meg is értettük.

Mivel fontos volt,hogy legyen jó köre,a következő két futamot,biztonságra törekedve mentünk végig.

Igy a kategóri utolsó helyén végzett,de nem is ezzel van a gondunk.

Utólag áttanulmányozva az eredmény listát kiderült,csak négy másodperc büntit kaptunk a két bólya miatt.

A pályatévesztés nem volt feltűntetve,pedig megtörtént.

Lehet kérdezni,mire jó ezt leírni?

Csak azért,hogy előfordulhat,hogy egy sportbíró éppen nem jól látja be a terepet,vagy éppen rohan vissza tenni a félretolt bólyát.Közben nem vette észre a pálya tévesztését.

Senkit nem vádolni szeretnénk,csak jó lenne figyelni,mert van amikor nagyon sok minden múlik egy pillanaton és mindenki tévedhet.

Ezen elgondolkodva azt szeretném felvetni,nem lehetne rendszeresíteni-kötelezővé tenni,egy hátrafelé néző kamerát a kocsiba-kocsikba?

Mert az mindig dönthetne,ha valaki hibázik,vissza lehetne nézni,döntött,tévesztett e,vagy bármi egyéb esemény volt e.

Szerintem egy ilyen kamera nem tétel,viszont amit segítene az elég sok.

Egyre élesebb a helyzet,megy a versengés,tizedek-ezredek döntenek,itt már mindenre kell figyelni.

Jó lenne ha más is elmondaná a véleményét erről,mert lehet egyszer nála is olyan szituban fog egy kamera segíteni ami jól jöhet.

Ha kötelező nem lehet,az is egyenlőre megoldás lehetne,hogy aki önként felszereli,annak a felügyelő testület elfogadja vitás esetben a felvételét.

Manapság mindenhol kamerák figyelnek ránk,ezt lehet jó célra is használni,és itt úgy gondolom,ez a szlalom szakág tisztaságát szolgálná!

Várnám a véleményeket,minden féle indulatoktól mentesen,mert közösen kellene megbeszélni!

#897 Fefa 2019-04-07 23:50:40

-válasz czangbalazs üzenetére #896-

Nem kell elfutni,van mindenre megoldás!

Hatulra egy kamera,és tudod bizonyítani hány bojat loktel fel !

Ott nincs vita,én is be fogok tenni egyet hatra.

A súlyokat meg a gep átvételekor kellene mindenkinél meg merni,ha kell potsulyt bele plombalva.

Ennyire egyszerű ez!

#896 czangbalazs 2019-04-07 20:48:23

 Gratulálok Dicsa Tibornak aki bizonyítottan súlyhatár alatt lévő autóval sem tudott jobb időt futni mint èn ( a technikai bizottság ezen vétségéért kb fél másodperc büntetésben részesítette) de èn az utolsó körben 4 másodperc büntetèst kaptam bólyadöntèsèrt, az egyiket közvetlenül a lelátó elött döntöttem fel amelyet a lelátón szurkoló bátyám ès barátnőm sem vett észre. 

Tibor ígérem hogy nem nehezítem meg többet az első hely megszerzését, ellenfél nélkül még az is lehet hogy szabályosan is sikerülni fog.

További korrekt verseny szervezést kívánok a vezetősègnek.

#895 Imp 2019-04-05 17:12:03

 m.lakihegyradio.hu/player/ujplayer/index.php

#894 Fefa 2019-04-05 08:05:35

Csak egy gyors kérdés!

 

Aki a helyszinen nevez,annak 1,5 szeres a nevezési díjja?

#893 imp 2019-04-04 11:53:47

 A Technikai Bizottsággal egyeztetve gépkönyvezést tartunk Kakucson. Ideje: 2019.04.07. 9:00-10:45 Helye: Kakucsring, Gépátvételi terület

Információk:

mnasz.hu/uploads/documents/60/gepkonyvezes_2019_004.pdf

Gépkönyvezési adatlap:

mnasz.hu/uploads/documents/33/gepkonyvezesi_adatlap_2017.xlsx

Gépkönyvre –elsősorban- a külföldi versenyeken indulni szándékozó, nem széria autóval versenyzőknek van szüksége.

#892 imp 2019-04-03 21:55:05
A Technikai Bizottsággal egyeztetve gépkönyvezést tartunk Kakucson. Ideje: 2019.04.07. 9:00-10:45 Helye: Kakucsring, Gépátvételi terület Információk: https://mnasz.hu/uploads/documents/60/gepkonyvezes_2019_004.pdf Gépkönyvezési adatlap: http://mnasz.hu/uploads/documents/33/gepkonyvezesi_adatlap_2017.xlsx Gépkönyvre –elsősorban- a külföldi versenyeken indulni szándékozó, nem széria autóval versenyzőknek van szüksége.
#891 imp 2019-04-03 21:34:40
Versenyzői kártya igénylés menete: - eügyviteli oldal felkeresése! - ha már volt korábban regisztrációd, akkor "belépés személyként"! - ha történt változás a személyi adataidban, akkor azokat fel kell frissíteni. - a 2019-es évre ki kell választani az amatőr igazolvány igénylését. - utána ki kell választani a szlalom szakágat. - utána elküldeni az igénylést! - ha még nem volt korábban regisztrációd, akkor személyként regisztrálni kell. - regisztráció után belépés személyként. - Belépés után a személyes adatok megadása. - Fényképet is kell feltöltened magadról. Elég, ha selfizel egyet, és azt töltöd fel! Lehetőleg egyedül legyél a képen, ez kerül majd rá az igazolványodra! - a 2019-es évre ki kell választani az amatőr igazolvány igénylését. - utána ki kell választani a szlalom szakágat. - utána elküldeni az igénylést! - Elküldés után kapsz egy automatilkus üzenetet. - Az utomatikus üzenet után pedig kapsz egy levelet, hogy a 6000 Ft kártyadíjat utald el az MNASz bankszámlájára. De a legfontosabb: ha segíteni kell, akkor hívj bátran! +36303656946.
#890 Fefa 2019-03-28 19:10:05

-válasz hegcsi üzenetére #887-

Kedves Csaba!

Köszönöm a gyors reagálást,reméljük mindenki megérti,és ennek tudatában választja a versenyen használható gumikat!

hegcsi.freeweb.hu/oszak/pdf19/ker%c3%a9ksz%c3%a9less%c3%a9g_m%c3%a9r%c3%a9se.pdf